Hybrid Cloud Services

U moet er niet aan denken: een kapotte server of de kostbare tijd die uw medewerkers verliezen als ze door bijvoorbeeld weers- of verkeersomstandigheden te laat aan het werk kunnen. Gelukkig is er tegenwoordig cloud computing, dat mogelijk dataverlies en ongewenste storingen tot het verleden laat behoren en dat uw medewerkers de gelegenheid biedt thuis of onderweg te werken.

Het concept van cloud computing is simpel: waar voorheen uw gegevens en software op een lokale server stonden, staat dat bij cloud computing in een extern datacenter opgeslagen (de zogenoemde cloud). Dat biedt u en uw bedrijf grote voordelen: dankzij een cloudsysteem sluit u uzelf bij bijvoorbeeld stroomuitval of netwerkstoringen niet buiten uw eigen systeem. 2invision Managed ICT Solutions beschikt over eigen en beveiligde datacenters op Maastricht Aachen Airport. U en uw personeel kunnen daardoor altijd blijven doorwerken.

Het verschil tussen de public en private cloud

De aanschaf van software(updates) en servers kan behoorlijk duur zijn. Vooral als u vandaag niet weet hoe uw bedrijf er in de toekomst uit zal zien. Uw ICT-omgeving dient dus flexibel en snel schaalbaar te zijn. Public cloud is hier uitermate geschikt voor. De capaciteit en kosten groeien met de behoeften van uw bedrijf mee. Zo hoeft u zelf niet meer actief te investeren in software en hardware. Ideaal voor zelfstandig ondernemers en bedrijven.

Een private cloud is speciaal voor uw onderneming ontwikkeld en wordt gehost op uw eigen server in het datacenter. Hoewel de private cloud dezelfde flexibiliteit en schaalbaarheid biedt als de public cloud, biedt deze vorm van cloud service meer controle en beveiliging. Handig als uw bedrijf omgaat met gevoelige gegevens.

Het beste van beide cloudwerelden

Wij zijn ervan overtuigd dat de beste cloudoplossing een combinatie van de public en private cloud is. U gebruikt hierbij de public cloud voor niet-gevoelige informatie en de private cloud voor vertrouwelijke data die goed beschermd dienen te blijven. U bepaalt zelf welke data in welk deel van de hybrid cloud moeten staan. Zo bouwen we samen aan een cloudoplossing die perfect aansluit op uw behoeften

Terug naar alle diensten