Servicedesk

Onze klanten kunnen gebruikmaken van de dienstverlening van een goed georganiseerde servicedesk. Bij onze servicedesk staan tevreden klanten en optimale dienstverlening hoog in het vaandel. Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde medewerkers die een breed scala aan taken verrichten. Niet alleen helpen zij de eindgebruikers in uw organisatie, ook het beheer, het onderhoud en het verhelpen van storingen aan uw server- en netwerkomgeving behoren tot hun takenpakket. Er zijn diverse mogelijkheden (van reactief tot proactief) om de inzet van onze servicedesk af te stemmen op uw wensen en behoeften. Uiteraard kan onze servicedesk ook tweede- en/of derdelijns assistentie bieden, als u reeds beschikt over een eigen ICT-afdeling. De servicedesk werkt zowel op uw bedrijfslocatie als vanuit ons hoofdkantoor in Nuth.

Wij maken voor directe ondersteuning gebruik van de tool ‘teamviewer’. Hiermee kunnen wij op ieder gewenst moment met U meekijken op Uw digitale werkplek en deze zo nodig overnemen om snel en efficiënt in een oplossing van Uw hulpvraag te voorzien.

Klik op het teamviewer logo om de tool te downloaden. Onze medewerkers zullen U verder instrueren bij het activeren van de tool.

teamviewer